Kategorier

Har du lyst til å være fysisk aktiv i ferien? Her er noen ideer til hvordan du kan nyte dagene og samtidig være i aktivitet:

  • Reiseguider til byer inneholder ofte forslag til hyggelige byvandinger. Man opplever ofte mer til fots enn i en bil – en fin måte å bli kjent med både sin egen by og nye steder på.
  • Strender og svaberg byr på mange muligheter til aktivitet; svømming, padling, fisking, turer, beachvolley og lek med ungene for å nevne noen.
  • Hva med en fottur i fjellet? På http://ut.no/ finner du klikkbare kart og informasjon om turområder, ferietips og oversikt over turistforeningens hytter og ruter, samt aktiviteter og fellesturer over hele landet. Du kan også sette sammen din egen tur. Her finnes også værvarsel for de enkelte hyttene.
  • Til deg som er glad i å sykle, er det mange steder, også i byer, som har sykkel- utleie. På www.slf.no finner du beskrivelse og forslag til mange flotte turer. Flere reiseoperatører tilbyr også arrangerte fellesturer i utlandet.
  • Savner du treningsstudio i ferien? Sjekk hvilke muligheter som finnes der du er. Noen norske kjeder har avtaler med treningssentre i utlandet.
  • Skal du på hytta for 10. år på rad? Utforsk nye turveier til fots eller på sykkel. I bokhandelen og på nærmeste turistkontor kan man finne beskrivelse av steder og turmål som det ellers er vanskelig å finne frem til.
Foto: Hege F. Andreassen

Foto: Hege F. Andreassen

For lite aktivitet kan gi følgesykdommer som sukkersyke, høyt blodtrykk, hjerte- og karsykdommer og rygg- og leddplager. Men overvekt øker også risikoen for å utvikle flere kreftformer. Overvekt er faktisk en av de største risikofaktorene for kreft.

Ved å legge til rette for en ferie med mye fysisk aktivitet, får du ekstra energi og et overskudd som varer lenge. God ferie!

 

P.S. Unicef har laget feriesentralen.no – her finner du tips til enkle og inkluderende sommeraktiviteter, som har ingen eller lav kostnad. Du vil også finne tips om hvordan man kan se og bry seg om barn som strever i feriehverdagen. På #feriesentralen løftes lokale initiativ fra hele landet frem, og gir alle anledning til poste sine tips i form av tekst, video og bilder. Legg gjerne inn dine tips til en aktiv og inkluderende ferieaktivitet her.