Kategorier

I min jobb hører jeg stadig om ildsjeler som gjør en spesiell innsats for kreftsaken. Eller jeg får møte folk som personlig tropper opp i lokalene våre med poser fulle av 50-øringer som de har samlet opp over flere år. Jeg har hørt mange flotte historier og blitt rørt over engasjementet og varmen enkeltmennesker viser. Det kan være de som sykler eller løper Norge på langs eller tvers mens de samler inn penger, eller de som inngår veddemål om å sykle Birken eller gjennomføre Triatlon, og lover en pengesum til oss hvis de taper (eller vinner, for den saks skyld). Noen utmerker seg også i kraft av den jobben de har. Mange pasienter skryter av helsepersonell som utgjør den store forskjellen gjennom en tøff behandling eller et langt sykehusopphold. Eksemplene er mange. I år markerer Kreftforeningen sitt 75 årsjubileum, og det ser vi som en fin anledning til å dele ut en hederspris. Nettopp til en person som har gjort en spesiell innsats innen kreftområdet.

Mange har kanskje fått med seg at vi deler ut en forskningspris hver vår? Kong Olav Vs kreftforskningspris er en høythengende pris til en forsker som har bidratt til banebrytende forskning på kreft. Slik ønsker vi å hedre forskningen og vise hvor stor pris vi setter på fremskrittene. Årets hederspris er derimot noe annet. Den har ikke noe med forskning å gjøre, men er et ønske om å hedre et menneske som fortjener en utmerkelse.

Har du noen du ønsker å nominere? Klikk på lenken, se hvilke kriterier som ligger til grunn – og hjelp oss å få flest mulig gode kandidater å velge mellom: Foreslå kandidat til Hederspris