Kategorier

Vi er heldige som har fått kontakt med gjestebloggerne Stian og Hans Christian. De kaller seg to feite fyrer – og har et spennende prosjekt på gang.

Vi er to feite fyrer. Eller, strengt tatt to ”moderat” (som vi liker å kalle det) overvektige menn i det som skal være vår beste alder. Kroppsanalysene våre viser at vi lyver litt for oss selv, og at moderat er en underdrivelse.

Til sammen bærer vi på flere kilo for mye. Faktisk drasser vi rundt på en ekstra vekt tilsvarende en normalvektig tredjeklassing. Vi var mektig lei av at alt var tungt (inkludert oss) og bestemte oss for å gjøre noe med det. Målet er å kvitte seg med 30 kilo frem til 16.06.13.

For å hjelpe oss å nå målet har vi fått med Helene Lerbrekk på laget. Hun skal coache oss på kosthold, trening og mental trening. Helene driver Livskraft AS, hvor hun er personlig trener og ernæringsfysiolog. Vi er takknemlige for at Helene har valgt å satse på prosjektet vårt og være med oss på “reisen”.

For å få en spennende, krevende og givende avslutning på prosjektet, gikk vi ett par runder med oss selv før vi tenkte: det hele avsluttes med et Triatlon. Hove Tri, går av stabelen 16.06.2013 i naturskjønne omgivelser, og er stedet hvor vi skal måle de siste kreftene mot hverandre, oss selv og naturen. Vi skal gjennomføre en så kalt “kort løype”. Den består ”bare” av 500 meter svømming, 47 kilometer sykling, og 2,5 kilometer løping. ALT PÅ SAMME DAG… Vi vil oppfordre alle til å ta en titt på hva vi skal gjennomgå på www.hovetri.no, samtidig vil vi gjerne utfordre de som jobber i Kreftforeningen, og leserne av denne bloggen til å komme på Hove og heie oss i mål, eventuelt delta selv. Selv om triatlon ikke er den mest utstyrskrevende sporten kommer vi til å bruke for eksempel sykkel, løpesko, våtdrakt og diverse annet. Utstyret vi bruker på Hove Tri vil bli auksjonert bort til inntekt for Kreftforeningen.

Foruten å hjelpe oss selv, har vi et sterkt ønske om å hjelpe andre. Ikke bare ved å inspirere andre mennesker som sliter med overvekt, men vi ønsker å yte en innsats for Kreftforeningen. Ved å gi Kreftforeningen det vi samler inn, vil vi gjøre vår lille del for å bidra, og støtte de i det fantastiske arbeidet de gjør.

Av alle saker en kan støtte, hvorfor kreftsaken, vil kanskje noen spørre? Vel, det svaret er såre enkelt. Kreft er en av våre store folkesykdommer. 1 av 4 mennesker vil rammes av kreft i løpet av livet. Kanskje også en av oss to.

Kreft rammer ikke bare den som blir syk blir men også familie, venner og omgangskrets.

Gjennom vårt snart halvlange liv, Stian er 38, og Hans Christian er 32, har vi begge blitt påvirket av kreftens herjinger, uten at vi selv har hatt f**nskapet. Som sykepleier har Stian møtt mange som har hatt kreft, barn, unge, voksne og eldre. Kreften kjenner dessverre ingen alder. Vi har begge hatt venner som har overlevd kreft, og dessverre noen som kreftdjevelen klarte å ta med seg. Vi har hatt familiemedlemmer som har fått en altfor tidlig død på grunn av sykdommen.

Hvordan vil vi kunne bidra? Gjennom å profilere oss på internett og i andre fora, håper vi å bidra til å skape oppmerksomhet rundt livsstil og kreftsaken. Men for å klare å nå vårt mål om å samle inn økonomiske midler til Kreftforeningen vil vi trenge hjelp av dere.

Vi utfordrer næringslivet og private til å yte økonomisk støtte gjennom å gi ett valgfritt beløp for hvert kilo vi går ned. Dere kan selvfølgelig også bidra med å gi et engangsbeløp. Det kan enkelt gjøres via sikker betalingsløsning på vår nettside. Alt vi samler inn vil gå uavkortet til Kreftforeningen.

For å følge med på i kampen mot kiloene, eller gi en støtte til Kreftforening. Gå inn på www.tofeitefyrer.no