Kategorier

Vi presenterer gjesteblogger Merete Grimeland, forretningsutvikler i Speakless

Hvordan har du det?
Når man er syk er det vel akkurat det spørsmålet man hører mest. Og det blir stilt med omtenksomhet og kjærlighet. Med masse omsorg spør venner og familie om hvordan det går. Og jeg «vil» bli spurt. Men jeg blir også veldig lei av å bli spurt. Hver dag. Hver dag jeg treffer noen så får jeg spørsmålet. Til slutt sier jeg bare «Det går fint» fordi jeg orker ikke å dypdykke i havet av følelser hver dag.

Men hva hvis jeg kunne fortelle hvordan jeg hadde det uten å måtte si det? Kan jeg fortelle hvordan jeg har det uten å måtte svare på spørsmålet direkte hver dag? Uten å måtte oppdatere det på blogg, Facebook eller Twitter så alle ser det, og ikke bare de jeg vil skal se det? Kan jeg fortelle om det til de nærmeste også kan jeg svare «Det går fint» til resten?

Hva om jeg lettere kunne planlegge dagene mine og samtidig fortelle hvordan jeg trodde dagene kom til å bli? Uten å måtte si det. Uten å miste kontakten med vennene mine og gå glipp av hva som skjer på skolen.

Det er bakgrunnen for at Speakless ble til under Oslo Health Challenge 13.-15. april 2012, og har vært grunnlaget for den videre utviklingen av appen. Ja, for Speakless er i første omgang en app. En app som skal gjøre det enkelt for tenåringer med kreft å fortelle de nærmeste utvalgte av venner og familie hvordan de har det. Uten å måtte si det. Også skal man få legge planer og endre planer på samme måte med de nærmeste.

I går, 1. november presenterte vi denne appen på Health World. Det er bare et skritt på veien.

For det starter jo først når appen er det du trenger at den er. Derfor lurer vi på om du vil være med å teste appen. Vil du hjelpe oss å sørge for at den blir alt det du trenger at den skal være?

Send meg en mail på merete@speakless.org