Kategorier

Nå er det snart november, og aksjonen Movember setter i gang med full styrke. Hensikten er å la barten gro for å sette søkelys på menns helse. I tillegg kan omverdenen donere penger på barten, som går til kreftsaken, menn og kreft. Menn og helse.
Prostatakreft er saken i år.

Jeg er en mann med et ganske vanlig engasjement. Jeg synger i kor, har det hyggelig i gode venners lag og møter på arbeid som jeg er heldig å ha å gå til. Alt dette gjør jeg med iver, ikledd mitt vanlige skjegg som de aller fleste forbinder meg med. Det er en del av min identitet. Nå står den for fall.
Hud som ikke har sett dagens lys på et helt år, skal frem og vises for alle. Og dette er bare den spede begynnelse…

Tilbake til barten; Jeg må si at jeg ikke har noen unnskyldning for IKKE å delta i denne aksjonen. Så jeg har meldt meg på, da. Først som privatperson, deretter inn på laget med gutta på jobben.
Men det er med et stort ubehag.
Jeg synes ikke jeg kler bart.
Jeg vil ikke ha bart.
Attpåtil er barten et resultat av noen menns engasjement i Australia en ti års tid tilbake, milevis unna meg og mitt ansikt!
Og på toppen av det hele har jeg flust av opptredener for masse folk helt i slutten av november, altså når håret under nesen er på sitt mest frodige.
Hvis slikt kan kalles frodig.
Det blir mer som glissen kaktus å regne.

Så er det Kreftsaken, da. Og menn. Og hår og skjegg og bart. Og evnen til å ikke ta seg selv så høytidelig. Det stiller visse krav til meg, føler jeg.
Jeg har to valg: Enten er jeg utenfor og traver videre i min hverdag, eller så hiver jeg meg inn i noe jeg vet jeg ikke selv setter pris på. Og har det faktisk litt artig. Jeg får jo oppmerksomhet! MASSE oppmerksomhet. Jeg regner med at jeg ikke er den eneste mannen som setter pris på det. Klarer jeg i tillegg å skaffe noen kroner, er det fantastisk! Vi har ingen menn å miste!
Og er du blant de med skjegg hvor huden ikke har sett dagens lys på flere tiår, det finnes hudpleieprodukter for akkurat de områdene.

Oppfordringen er altså denne:
By på deg selv! Meld deg på, og bli med på noe du og dine omgivelser ikke glemmer så lett. Og er det noe vi ikke skal glemme, så er det kampen mot kreft. Den er verdt å kjempe. Og du får noen artige minner, og flotte bilder å vise familie og venner fra godstolen i desember.
Du registrerer deg her: https://www.movember.com/no/register/

Jeg legger for ordens skyld ved et bilde fra i Movember i fjor, for understreke at skrekkblandet fryd er et dekkende begrep for denne måneden i mitt liv…..kan jeg, så kan du!