Kategorier

I september skrev jeg om Treningskompis her på bloggen. Da var vi helt i startgropa. Mye har skjedd siden da. Nå er vi godt i gang. I løpet av høsten rekrutterte og lærte vi opp 20 flotte frivillige treningskompiser i Trondheimsområdet. Og nå er 6 par i gang med trening!

Unn og Marion får begge mye ut av å trene sammen. Foto: Adresseavisen, Vegard Eggen

Så langt er tilbakemeldingene veldig gode. Unn (44) er en av deltakerne. Hun avsluttet behandling for brystkreft i november 2011 og har siden da trent med sin treningskompis. Unn sier ”Å ha en treningskompis er for meg blitt veldig viktig. Både for å komme meg ut og treffe mennesker igjen, og i tillegg få energi til å takle hverdagen bedre. Jeg får et skikkelig energiløft og følelse av mestring av å klare å gjennomføre en treningsøkt! Det gjør noe med selvtilliten!”.

Min rolle oppi dette er å matche den som har vært kreftsyk med en treningskompis som kan passe med vedkommende. I samarbeid med meg som veileder og fysioterapeut kommer vi frem til egnet aktivitet som passer pasientens form og interesser. Dette samarbeidet mellom pasient, treningskompis og meg i Kreftforeningen lager vi en skriftlig avtale på. For som Unn sier:  “når man har en avtale er det lettere å gjennomføre treningen”. Underveis sørger jeg for å følge opp med veiledning og oppfølgingsmøter slik at pasientens behov hele tiden blir tatt hensyn til.

Det er veldig inspirerende å stå på sidelinjen å se på de positive ringvirkningene samarbeidet mellom de ulike deltakerne og treningskompisene har fått. Jeg gleder meg veldig over å se smilene og entusiasmen som bringes frem blant deltakerne over å finne tilbake til gleden over å kjenne at kroppen fungerer.

Kanskje har du lyst til å ha en treningskompis? Eller kanskje kjenner du noen som har hatt kreft og som kunne trengt det? Ikke nøl med å ta kontakt!

Til slutt noen ord fra Unn: ”Til alle som er i min situasjon vil jeg si: kast dere på Treningskompis! Dere får bare positive opplevelser ut av det!”

Treningskompis er et pilotprosjekt som for øyeblikket prøves ut i Trondheim. Prosjektet vil bli evaluert i begynnelsene av 2013. Dersom evalueringene er gode håper vi at vi at dette kan bli et tilbud til kreftpasienter flere steder i landet. Les mer om treningskompis her.