Kategorier
Tjukkasgjengens logo

https://www.facebook.com/Tjukkasgjengen

Alle vet at fysisk aktivitet er bra, men mange opplever at det er vanskelig å komme i gang. Vi kom over et fantastisk tiltak den selvtitulerte «tjukkas-gjengen» har satt i gang, og vil gjerne  dele det med dere.

Jan Ellefsen tar oss med tilbake til januar. Badevekta viser et tresifret tall og Ellefsen innser livets realitet: Han er en tjukkas! «Dette må jeg gjøre noe med», tenkte han, og fant fram noen gamle joggesko»

 

Slik begynner en sak på TV2.no som forteller om gjengen som blant annet bruker facebook til å lage grupper som går turer og trener sammen. Gå inn på TV2 sine nettsider for å lese hele historien, og se en herlig video med intervju  med Ellefsen og resten av tjukkas-gjengen i Moss – de er nå godt over 100 stykker!

Om seg selv skriver de på facebook:

«Vi er en gjeng som liker å være sosiale, men samtidig er i ræva form…Vi fant ut at det siste kan vi faktisk gjøre noe med! Vi har i første omgang en målsetting om at vi skal gå fra «Tjukkas til kjekkas» før juni 2012!!!»

 

Dette tegner til å bli et av landets hurtigst voksende trimbevegelser, og den har til og med beveget seg utenfor landegrensene. Noen har til og med tatt seg bryet med å plotte alle landets tjukkas-gjenger inn i Google Maps. Dette kan du se her, og finne en gruppe i nærheten av deg!

Vi synes dette er et herlig eksempel på hvordan trening kan gjøres morsomt, enkelt, humørfylt og sosialt. Vi heier på denne gjengen! Lar du deg inspirere? Vil noe sånt ville gjort det lettere å komme i form?

Du kan se et innslag med «Tjukkas-gjengen» på NRK Førkveld klokken 18 i morgen fredag 09.mars.