Kategorier

Jeg har gjennom mange år møtt utrolig mange flotte mennesker som gir uttrykk for at de har blitt ”truet på livet” av en kreftsykdom. Det er mange måter å håndtere det på – og ikke én riktig måte.

Vardesenteret ved Radiumhospitalet i Oslo

Jeg imponeres stadig av de ressursene menneskene greier å hente frem for å mestre den til tider tøffe situasjonen de står oppe i, og ikke minst hvordan mange velger å gjøre noe for de som kommer etter.

Kreftforeningen og Oslo universitetssykehus har startet et unikt samarbeidsprosjekt: Vardesenteret. Et fantastisk sted lokalisert over stråleterapien på Radiumhospitalet, knyttet til sykehotellet. Her er det mulig for alle å komme ”å bare være”, eller å prate med noen som vet hvordan det kan være å få kreft.

Her treffer du unge og gamle som alle har det felles at de ønsker å tilby sine egne erfaringer for å kunne hjelpe andre. De vet hvor tøft det kan være, de har selv vært gjennom det å få en kreftdiagnose. De er likemenn. Det kan være godt å høre at de tankene du har ikke er sprø, eller at det er lov å være sint og trist. Alle følelser er lov, og det kan være godt å høre at andre har tenkt som deg.

Jeg er imponert over alle disse menneskene som er opptatt av å gjøre noe for de som kommer etter, som ønsker å dele sine erfaringer.