Kategorier

Tikki tikki Tembo No Sarimbo Hari Kari Bushkie Peri Pem Do Hai Kai Pom Pom Nikki No Meeno Dom Barako….og Puh! Historien handler om to kinesiske gutter, Puh og en med ..ja dette veldig lange navnet.
På Treffpunkt møter jeg barn og ungdom som har hørt historien om hvordan de falt i brønnen, først den ene, og senere han med dette lange navnet, og hva skjer når det tar så lang tid å få sagt navnet hans? Kommer han seg opp av brønnen til slutt eller blir det for sent? Eller dør han?

Etter en kveld med mange oppgaver og leker begynner vi å berøre noe av det som er sentrale temaer for deltagerne i gruppa som har forskjellige erfaringer med det å være pårørende til noen med kreft.

Fortelleren på besøk gir deltagerne oppgaven å finne sin egen slutt; ’i din historie- hvordan ender dette?’

Jente tegner sin historie

illustrasjonsbilde

De yngste har sin avslutning klar ganske raskt og forteller det med en gang, så de får lov å tegne denne slutten, mens de litt eldre får litt mer tid på å finne sin historie. Vi setter oss i ring for å dele historiene, og avslutningene berører. De aller fleste ender med at han får hjelp til å komme seg opp av brønnen. En  jente vil helst ikke fortelle,  hennes historie ender annerledes. Det er ikke alle som overlever.

Vi er i gang med ’Kreativ formidling av livshistorier’. Dette prosjektet er fokus i vår, og det føles godt å kjenne at her kan de som er med få lov til å bruke fantasien og kreativiteten til å kjenne på og uttrykke sine egne erfaringer på andre måter enn det de kanskje er vant med. Og at det er rom for alle.

Flere enn barn og unge kunne hatt nytte av denne måten å gå igjennom livshistorien.

Jeg kunne kanskje trengt det selv?

Vil du vite mer om Treffpunkt? Les mer her: Treffpunkt – møteplass for barn og ungdom som er pårørende