Kategorier
Forsiden

Alle innlegg med emnet: mat

Nøkkelhullet har effekt

«Å velge Nøkkelhullet er et enkelt grep du kan gjøre i hverdagen som kan bidra til å minimere risikoen for ikke-smittsomme sykdommer». Tydelig sagt av helsedirektøren under gårsdagens lansering av Helsedirektoratets nøkkelhullsatsning for 2015. Å velge nøkkelhullsmerkede matvarer kan faktisk gjøre store forskjeller for kostholdet ditt. Universitetet i Oslo har beregnet at når du bytter …

Håndtering av mat i sommervarmen

Sommeren er høysesong for mange mageinfeksjoner. Matforgiftning er en fellesbetegnelse på forskjellige sykdomstilstander fremkalt av bakterier eller giftstoffer fra bakterier i eller på matvarer.  Det er nemlig ikke bare vi mennesker som koser oss i sommervarmen. Også bakterier i maten og på kjøkkenet stortrives når temperaturen stiger og sola skinner. Trygg håndtering av mat er …

Vanedyr

Unge spiser fortsatt lite frukt og grønnsaker. Det viser en undersøkelse som Kreftforeningen har gjennomført blant 1276 unge i alderen 15-24. Førtito prosent av jentene svarer at de spiser grønnsaker minst en gang hver dag. Bare 25 prosent av guttene sier de spiser grønnsaker daglig. Når det gjelder frukt, ser vi samme mønsteret. Er dette …