Kategorier

Mina og meg – jakten på magiske turøyeblikk

7. mars 2020 starter Kreftforeningen sin årlige innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft. Samme dag legger fire år gamle Mina og meg, Alexander Read, ut på et 21 dager og 250 km langt tureventyr med ski og pulker i den norske fjellheimen. Målet er å samle inn 250 000 kroner.

28. februar 2020

Mina og meg i Jotunheimen

Skrevet av Alexander Read, pappaen til Mina

I år går pengene vi samler inn til kreftforskning på de kreftformene som få overlever. Og denne gangen skal vi i tillegg til å spre turmagi til folket, fortelle eventyr underveis til alle som vil komme innom teltet vårt.

Eventyraften i fjellet

Underveis på vår ferd vil vi ved enkelte plasser gjennomføre små eventyraftener. Der kommer jeg til å lese eventyr for alle som dukker opp. Litt avhengig av lokasjon, vil det i tillegg være grilling av pølser og lek og moro vi finner på sammen. Ta med barna og møt oss!

Se oversikt over hvor vi har planlagt eventyraftener (minaogmeg.no)

Mina og meg på Glittertind

Jakten på troll og turmagi

Som vanlig jakter vi magiske turøyeblikk og ser etter troll der oppe i fjellet. Vi setter oss hårete destinasjonsmål, men vårt virkelige mål er ikke å komme frem, men å leke, lære og være sammen i møte med fjellet. Hver eneste dag, hver time og hvert minutt. Derfor sier vi at vi måler vår tursuksess i turmagi! For det skjer noe riktig så magisk der oppe i fjellet når fjellguiden i front er ei lita jente på fire år. Bli med oss i jakten på magiske turøyeblikk!

Du kan følge oss på Instagram (@minaogmeg) eller Facebook.

Mina i Romsdalsfjella

Vår historie er dessverre ikke unik

På 60-årsbursdagen sin fikk pappaen min, Martin, vite fra legene at han ikke ville dø med kreften, men av den. Noen måneder senere var han borte. Han døde av kreft slik som hans far også døde av kreft noen år tidligere. Derfor føles det riktig og viktig for oss å samarbeide med Kreftforeningen. Vår historie er langt fra unik, dessverre. Du kjenner sikkert også noen som har kreft eller er berørt på annen måte.

Målet vårt er 250 000 kroner

Turen er på cirka 250 kilometer. Målet vårt er å samle inn 250 000 kroner. Tilsvarende 1 kr for hver meter Mina og jeg går på ski. Vil du bidra?

  • VIPPS til 2277 (Kreftforeningen) og merk med «Mina og meg»
  • Gi et bidrag via vår Facebook-side

Pengene går uavkortet til Kreftforeningen.

Vi trenger din støtte og hjelp

Del, gi din støtte og oppfordre andre til å gjøre det samme. Vi skal gi deg turmagi i bøtter og spann. Vi gjør det for alle de som er kreftsyke, og med oss i våre hjerter er pappaen min, og det som hadde vært bestefaren til Mina. La tureventyret og turmagien begynne!

Turhilsen fra Mina og Alexander