Kategorier

«Å velge Nøkkelhullet er et enkelt grep du kan gjøre i hverdagen som kan bidra til å minimere risikoen for ikke-smittsomme sykdommer». Tydelig sagt av helsedirektøren under gårsdagens lansering av Helsedirektoratets nøkkelhullsatsning for 2015.

nøkkelhullÅ velge nøkkelhullsmerkede matvarer kan faktisk gjøre store forskjeller for kostholdet ditt. Universitetet i Oslo har beregnet at når du bytter fra matvarer uten Nøkkelhullet til matvarer med Nøkkelhullet blir både inntaket av totalt fett, mettet fett og energi redusert, mens mengden kostfiber i kostholdet øker. Vi legger spesielt merke til økningen i kostfiber, fordi vi vet at kostfiber har mange positive effekter på helsa vår og kan redusere risikoen for tykk- og endetarmskreft. Utbytting av kornvarer bidrar til den største økningen av kostfiber og nå vet vi også helt sikkert at det lønner seg å kjøpe nøkkelhullsmerkede brød og frokostblandinger i butikken.

Flere nøkkelhullsprodukter
I butikkene kan du velge mellom ca 2000 nøkkelhullsmerkede matvarer og markedsundersøkelser viser at vi kjøper dem som aldri før.

Stadig flere er opptatt av å spise sunt og ønsker naturlig nok flere sunnere og billigere matvarer i butikkene. Matvarekjedene og produsentene sier at de støtter oppunder Nøkkelhullsmerket, men allikevel ser vi eksempler på at produkter som tilfredsstiller kravene til Nøkkelhullet, ikke lenger merkes. Dette kan oppleves forvirrende.

Matvareindustrien har stor mulighet til å påvirke hvilke produkter vi må velge mellom i butikken og jeg håper å se enda flere nøkkelhullsmerkede matvarer i butikkene fremover. Det vil gjøre det enda enklere i en travel handlesituasjon å gjøre enkle små grep for å velge sunt!

Lær mer om nøkkelhullet og hvordan du kan gjøre din frokost sunnere ved hjelp av Nøkkelhullet:

…og hva betyr Nøkkelhullet?